گوشت جوجه تیغی برای درمان آسم
گوشت جوجه تیغی ,گوشت جوجه تیغی چه حکمی دارد,گوشت جوجه تیغی چه خواصی دارد,گوشت جوجه تیغی برای درمان آسم,گوشت جوجه تیغی چه خاصیتی دارد,گوشت جوجه تیغی حلال است,گوشت جوجه تیغی حلال است یا حرام,گوشت جوجه تیغی حلال یا حرام,گوشت جوجه تیغی حلال,گوشت جوجه تیغی از نظر اسلام
توضیحاتی در مورد گوشت جوجه تیغی
نام جوجه تیغی در زبان انگلیسی “Hedgehog” است که این نام به نحوه غذا خوردن آنها باز میگردد Hedge در زبان انگلیسی به معنی پرچین است و Hog هم معنای خوک میدهد. جوجه تیغیها عادت دارند که به زیر پرچینها بروند و غذای خود را از آنجا پیدا کنند و در آنجا حین خوردن غذا همانند خوک خرناس میکشند. این جانور به وسیله? خارهای که بر پشتش قرار دارد از خود دفاع میکند. این خارها در واقع موهایی توخالی هستند که کراتین موجود در آنها باعث تیزی و سفتی شده است و بر خلاف باور عمومی سمی نیست. جوجه تیغیها اغلب در هنگام احساس خطر خود را به صورت گلوله درمیآورند به طوری که تمام تیغهای آنها رو به سمت بیرون قرار میگیرد. تمام گونههای جوجه تیغی از این مکانیسم دفاعی بهره مند هستند اما موفقیت آنها بستگی به میزان تیغهایشان دارد.
جوجه تیغی
زیستگاه طبیعی جوجه تیغی ها مناطق وسیعی در آفریقا و جنوب اروپاست جوجه تیغی عمدتاً حشرهخوار است و غذای اصلی آن را بیمهرگان مانند حشرات و لارو آنها و حلزون و کرم خاکی تشکیل میدهد. گاهی از مهرهداران کوچک مثل قورباغه، موش و مارمولک و تخم پرندگان، و همینطور غذاهای گیاهی مثل ریشه علفها، میوهها و قارچ نیز تغذیه میکنند. جوجه تیغیها غذای خود را عمدتاً به کمک حس بویایی مییابند و در مقایسه با اندازه جثهشان زیاد غذا میخورند جوجه تیغیها قادرند تا یک سوم وزن خود را در یک روز غذا بخورند! جوجه تیغی ها در سرمای زمستان هنگامی که غذای دیگر به وفور در دسترس نیست زمستانخوابی میکنند و از ذخیره چربی که در فصل فراوانی غذا ذخیره کردهاند استفاده میکنند.
گوشت جوجه تیغی چه حکمی دارد
در پی مشاهده شدن خوردن گوشت جوجه تیغی در شهرستان رامسر و عدم آگاهی برخی از مصرف کنندگان از مسئله شرعی آن ، ذیلا عین استفتاء از مقام معظم رهبری و پاسخ ایشان تقدیم می گردد: سلام -حکم خوردن گوشت جوجه تیغی باتوجه به محل زندگی این حیوان وتغذیه از ریشه گیاهان ودرختان چیست؟ پاسخ: پرسشگرمحترم با سلام و تشکر از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی خوردن گوشت جوجه تیغی حرام است، و تغذیه آن از ریشه گیاهان و درختان تأثیری در این حکم ندارد، زیرا پاره ای دیگر از حیوانات نیز از گیاهان و درختان تغذیه می کند، ولی حرام است مانند موش و فیل.
عوارض و مضرات گوشت جوجه تیغی
در رابطه با خواص گوشت جوجه تیغی گفته شده که در درمان آسم و بیماری های مفصلی مفید است. آسم آلرژیک بیماری شایعی است که با علائمی همچون سرفه و تنگی نفس و عفونت ریه ها بروز می کند و بهتازگی شیوع آن در کودکان به دلیل تماس با آلرژن ها افزایش یافته است . به دلیل اثرات جانبی کمتر داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی داروهای مختلفی در طب سنتی برای درمان آسم آلرژیک وجود دارد . در برخی از کشورها از جمله ایران مردم محلی معتقدند که گوشت جوجه تیغی می تواند بیماری آسم را بطور کامل بر طرف کند اما باید گفت که گوشت این جانور نه تنها در درمان آسم بی تأثیر است بلکه پروتئین های موجود در گوشت جوجه تیغی می تواند در افراد حساس به آلرژن ها و مبتلا به آسم شدید , باعث تشدید بیماری و حملات آسم شود .
حکم گوشت جوجه تیغی
تاکنون از نظر علمی مفید بودن گوشت جوجه تیغی حتی با مصرف گوشت جوجه تیغی پرورشی و سالم که در برخی کشورها وجود دارد اثبات نشده است و کنترل بیماری سل فقط از طریق دارو و تکنیک های پیشنهادی امکان پذیر است بنابراین کشتن این حیوان برای یک کار بیهوده از نظر اخلاقی و انسانی درست نیست.علاوه بر این لازم به ذکر است که خوردن گوشت جوجه تیغی در دین اسلام حرام است .
حکم خوردن گوشت جوجه تیغی
پرسش : خوردن گوشت جوجه تیغی چه حکمی دارد؟ پاسخ : این حیوان حرام گوشت است.
علت حرام بودن گوشت جوجه تیغی
تشی یا جوجهتیغی با نام علمی Erethizon dorsatum پرخارترین جانور جونده است، هرچند نام لاتین آن خوک پرخار معنی میدهد. تشی نوعی از جوجه تیغی است که در شمال کشور به وفور یافت می شود. با نام های محلی چوله، «سیخور» ، «کرپی» ، «کول تیغتیغه» نیز خوانده می شود. بعضی از هموطنان عزیز با علم به حرام بودن این حیوان آن را به بهانه دارویی بودن مصرف می کنن.. هر چند سند معتبر علمى و فقهى در رابطه با دارویی بودن گوشت تشی وجود ندارد.تازه اگه راه درمان بیماری هم باشد.در صورتى که طبق تشخیص طبیب متدیّن تنها راه علاج نباشد، جایز نیست. گوشت این حیوان حــــــــــــــــــــــرام است مصرف نکنید
کاربرد جوجه تیغی
از جوجه تیغی هم به عنوان حیوان خانگی هم در بعضی فرهنگها به عنوان غذا استفاده میشود. (به عنوان مثال در مصر به عنوان غذا به مصرف میرسیده است) اما مهمترین استفادهای که میتوان از جوجه تیغی کرد در کنترل آفات در کشاورزی است به طوریکه هر عدد جوجه تیغی قادر است 200 گرم حشره را در هر شب خورده و بدین طریق به کنترل آفات و حشرات در کشاورزی کمک کند.
پرورش گوشت جوجه تیغی
در سیستم باز حیوان در داخل محیط گودی که دیواره های آن به عمق 1 متر است قرار می گیرد. در این سیستم برای هر جفت از مولدین 15 متر مربع فضا لازم است. گرچه تغذیه حیوان از گیاهانی که در داخل محوطه رشد می کنند صورت می گیرد، ولی به غذای کمکی نیز احتیاج دارد و برای شرب آنها بهتر است از آب جاری استفاده شود. در این سیستم حیوان فقط یک بار در سال و در موارد نادر 2 بار در سال تولید مثل می کند. این سیستم دارای بازدهی پایینی می باشد ولی هزینه اولیه تاسیس سالن را ندارد.*دمای مناسب برای پرورش تشی بین 20 الی 25 درجه سانتیگراد است که اگر دما به پایین تر از 12 درجه برسد حیوان فعالیت خود را کم می کند و تمایلی به تولید مثل ندارد. تهویه هوا باید منظم انجام پذیرد زیرا اوره متصاعد شده از ادرار حیوان ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند . تشی به جریانات هوا حساس است و باعث بیماری حیوان می گردد.*